Linedanser

En svær balancegang

Lige om 2 dage og nogle minutter sidder vi i kransekage og bobler til halsen, og venter på at det store ur siger DONG. Forinden er gået endnu en af årets store traditionsrige aftener, hvor vi har set nytårstale, skålet med Dronningen, poppet bordbomber og knaldperler, pustet serpentiner og metalliske nytårstruthorn, og lige om et øjeblik er det tid til Dinner for One – eller 90 års fødselsdagen, som vi kender den på dansk. Cheerio, Miss Sophie.

Men!

For hvor vi helt har forglemt at få lavet aftaler for denne aften, og derfor kun er os tre hjemme (+ en hund, som vi fra tidligere år ved kan være hundeangst lige der omkring midnat), så kan vi lige så godt gøre det lidt festligt for os selv. Og lækkert.

Jeg må derfor ty til google for at se om der ikke var en lille smule inspiration til lidt festlig og velsmagende mad, når vi nu har god tid til at lave det. Og bevares – der er ikke det dameblad med respekt for sig selv, som ikke har mindst 25 forskellige menuforslag, lige til at lave i det svinedyre franske landkøkken, anrette smukt på det kongelige porcelæn, uden at det i øvrigt ligner at hverken du selv eller dit køkken har brugt timevis på at kreere lækkerbidskenerne.

Lige nu står kampen mellem hummersuppe med cognac til forret, oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg til hovedret, og minipavlova med citron-mynte-sorbet til dessert i skarp konkurrence med rugbrødschips med vagtelæg og feta-basilikum-valnøddecreme til forret, krondyrfilet med saltbagt knoldselleri og nøddesmør til hovedret, og chokoladekrokant med saltkaramelsauce og limecreme til dessert. Til midnat naturligvis perfekt boblende champagne direkte fra den indbyggede vinkælder, og det hjemmebagte overflødighedshorn af en kransekage. Og glem ikke at køkkenet, såvel som værtinden, stadig er skinnende rene og smukke!

What to do, what to choose …

Med det kendskab jeg har til mig selv og min familie, forudser jeg følgende scenarie:

  • Vi får ikke rigtig lavet indkøbsliste, og vi glemmer et par vigtige ingredienser eller to. Men hey – ketchup kan redde alt, det lærte jeg på kostskolen!
  • Vi overvurderer fuldstændigt hvor lang tid det tager at lave citron-mynte-sorbet, og går derfor med hyldeblomstsorbeten, som vi har en sjat stående af i fryseren.
  • Vi er slet ikke i nærheden af klar, når Dronningen skal tale, og når derfor hverken at finde champagneglas eller bobler – eller klæde om fra hjemme-tøjet – imens saltkaramelsaucen brænder på.
  • Ingen af dem, jeg bor sammen med, kan lide hummersuppe. Eller vagtelæg.
  • Faktisk kan Smølfen slet ikke lide noget af det, der er på menuen.
  • Hverken køkken, værtinde, middagsdeltagere eller hund er skinnende rene. Faktisk meget langt fra.

Hmm. Måske skal vi bare lave pizza, og købe os fra kransekagen …

Foto venligst udlånt af internettet

2 thoughts on “Dinner for three

    1. Godt nytår til jer også ? Vi har fundet en menu, som både er nem og lækker, så vi skal nok komme helskindede igennem. Jeg morede mig bare over det utopiske i at kunne nå at lave en 3-retters menu + det løse a’la dameblad ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *