Linedanser

En svær balancegang

Det er musvågetid. Den tid på året hvor de store, smukke fugle sidder langs vejene, på markerne, på vejskiltene og i træerne. Hvor kontrasten mellem den mørkebrune fjerdragt og de vintergrønne marker står tydeligt, og jeg bliver gjort opmærksom på de store fugles tilstedeværelse.

Jeg er vild med musvåger. Måske fordi jeg pludselig begyndte at lægge mærke til dem for en del år siden, hvor de kom tilbage efter mange år som eksil-fugl med dårlige levevilkår i Danmark. I min barndom så jeg dem sjældent, men nu ser jeg dem tit. Både når de sidder langs vejene, og når de hænger majestætisk på de varme op-vinde og svæver, overlegent, uden at bevæge så meget som en fjer. Kun deres karakteristiske skrig afslører at de hænger som mørke silhouetter mod den blå himmel. Forår, sommer, efterår.

Lige nu trækker musvågerne sydpå, så vi har besøg nordfra. De stopper her på vejen, fordi temperatur og levevilkår er gode her på denne årstid. Så snart det bliver for koldt, trækker de længere sydpå, for at vende tilbage i takt med følfod og lærkesang.

Det er musvågetid, og det er det lidt endnu.

Er I klar over hvor svært det er at fange en musvåge i et drive-by-photoshoot? De skrider, lige så snart bilen standser …

Der er musvåger på alle 3 billeder, jeg sværger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *