Linedanser

En svær balancegang

“Hun er også et værre rodehoved”, kunne en masse mennesker finde på at sige om mig. Og det giver umiddelbart god mening at tænke det, for træder man ind på vores matrikel er der uorden, både ude og inde. “Hun kan ikke holde hus”, kan jeg næsten høre min farmor sige, “og haven ser også forfærdelig ud.”

Jeg kan kun give min farmor ret. Både hus og have ser forfærdelige ud, så meget at jeg skammer mig over at invitere gæster. For i virkeligheden er jeg et ordensmenneske, det kan bare ikke ses.

Jeg kan ikke overskue rodet mere. Jeg aner ikke hvor jeg skal starte eller slutte, eller hvor pokker jeg skal gøre af alle de ting, der er uordentlige. Eller tage stilling til om en ting er brugbar eller ej, skal den til genbrug eller småt brændbart? Min mand er ligesådan, så tilsammen udgør vi et makkerpar i ikke at ane hvor vi skal gøre af ting.

Den slags orden hersker der en uskreven samfundsforventning om at man har indbygget i sig, og formår man ikke at holde orden dukker ordet “doven” op. Det ligger i luften at man bare skal tage sig sammen.

Faktum er at det bare ikke ligger i vores spidskompetencer, det der med at overskue rod og skabe orden i kaos. Hvis jeg kunne, ville jeg hjertens gerne hyre en hushjælp til at rydde op og ordne vasketøj en gang om ugen, men hvor søren finder man sådan en? Rengøringshjælp er blevet almindeligt at betale sig fra, men en god, gammeldags husholderske har desværre ikke vundet indpas endnu. Det ligger stadigvæk usagt at den slags skal man selv kunne.

Hvad gør du for at holde orden i kaos ..?

6 thoughts on “Ordenssans i uorden

 1. Jeg tager en lille ting om dagen. En bunke eller en skuffe. Så er der også tid til alt muligt andet. Vi har så meget tøj, at jeg ofte kun vasker en-to gange om ugen. Så går der selvfølgelig en del tid med det, den ene dag. Sidste år i julen tog jeg én dag, hvor jeg gennemgik al mit gamle studiemateriale og smed ud med hård hånd. Kh. Birgitte

  1. Jeg prøver en gang imellem at tage bare en lille smule, og glæde mig over det, jeg når. Og det er nok vejen frem, i stedet for konstant at slå mig i hovedet med alt det, jeg ikke kan overskue 🙂 Og ja – smide ud … ind imellem ønsker jeg mig en stor container, hvor jeg bare kan bære alle bunkerne ud med lukkede øjne 😀

 2. Jeg prøver ikke at være for sentimental når jeg smider ud. Lp samlingen røg (skimmelsvamp på coveret), tøj, selvom det ikke fejler andet end det, ikke at blive brugt (ryger til genbrug) kormappen ( kneb en tåre, men igen..skimmelsvamp) gammel bøger og studiemateriale ( får jo aldrig læst den gamle stil eller den “fantastiske afgangopgave fra sygeplejeskolen alligevel!). Og resten puttes i kasser og gemmes væk og vupti så ser der pludseligt mere ryddeligt ud. At det så tager 1 dag at finde forsikringspapirene og en masse banden og svovlen, det er jo en helt ,helt anden sag. PS mindes da i øvrigt ikke sirelig orden i farmors køkken!!! Frisk mod, alle roder på den ene eller den anden måde

  1. Aaaiii Malene, har du sunget i kor? Vi må snart synge sammen 🙂
   Åh ja, jeg synes ellers også jeg er (har været ..?) god til at smide ud, men hver gang vi har gjort en indsats er der nogen af vores forældre, der flytter, og pludselig har vi arvet en masse ting – som vi jo hverken har rigtig plads til, eller nænner at smide helt ud …

   Haha, det kan godt være der ikke var snorlige i farmors køkken, men det skulle da ikke afholde hende fra at påtale alle vores andres rod *lol* Det der med bjælken i sit eget øje, ikk? 😉

 3. Jeg tillader mig først at sætte mig ned og slappe af EFTER aftensmaden og EFTER madpakkerne står i køleskabet. Dvs. selv om jeg er træt/brugt/energiforladt /opgivende m.m., så fungerer det bedst for mig, at jeg er aktiv og huslig – så at sige- lige efter arbejde. Og det er langt mere tilfredsstillende at ramme sofaen om aftenen, når man lige har nået vasketøjet eller en gang oprydning.
  Sætter jeg mig først ned, så snart jeg kommer hjem, går der sofa i den og det duer bare ikke i en travl hverdag.

  Desuden er en kæmpe hjælp for mig en ugentlig madplan og stort indkøb en gang om ugen – dette gøres i samråd over søndagens morgenmad og indkøb klares efter morgenmaden … Det giver meget frirum i hverdagen 👍

  1. Du har så ret, søde – i virkeligheden burde jeg også give den en skalle inden jeg rammer min lænestol. For når den først er kravlet om på ryggen af mig er den bare ikke til at få af igen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *