Linedanser

En svær balancegang

Jeg har været et så eksotisk sted som København i går. På Christiansborg, faktisk. Og det er meget eksotisk, når man til dagligt slår sine folder i de midtsjællandske skove, med en sjælden afstikker til cafeen på en Stegt Flæsk ad libitum aften.

Men altså, jeg havde taget mine pæneste skolelærersko på, fundet min 10 år gamle den-var-engang-moderigtig kasket frem, og var så ellers troppet op på stationen for at fange et tog til hovedstaden. I god tid, for en gangs skyld, så jeg nåede både en lækker, nybagt øko-havrebolle med ost, og en latte to go – lågzuz, for den slags er der langt mellem på landevejene over Sjællands Fagre Sletter.

Foto: Forfatteren sæl’

Jeg var endda i så god tid at jeg kunne stå af på Nørreport, så jeg rigtig kunne slentre gennem de storbyske gågader (der i øvrigt er fyldt med biler – wtf??), og nå dagens anden latte to go. Man må jo nyde det, mens man kan, ikk? 😄

Her gik jeg så og genkendte alle stederne fra min studietid, og fra dengang for et par år siden … for 10 år siden ( hvad skete der lige for det?), hvor jeg hele december måned fra mit hjørnekontor på Købmagergade var ved at begå mord på den saxofonist, der kun kunne to samge, som så til gengæld kørte på repeat. Og ingen af dem var julesange! Kiggede på alle de fortravlede jakkesæt, der klaprede hen ad Købmagergade på vej hen til et job, hvor de var vigtige.

Flashback til dengang jeg klaprede af sted i høje hæle og nålestribet ned ad samme strøg …

Imens prøvede jeg at være street cool og lade som ingenting, mens jeg var ved at dreje halsen af led over de utrolig mange flagship stores med utroligt dyrt tøj. Til folk på 20 kg mindre og med en væsentligt tungere mobilepay end min. Prøvede ikke at stirre altformeget på den spraglede dame, der hjulede af sted på skateboard mens hun højlydt priste Moder Jord, og kærligt samlede faldne blade op i sin buket af pinde og visne blade. Nåede endda at spekulere på om det var sådan en slags gadeteater – HEEEEYYYY SEEEE!!! En bil fra Hørkram! Den er hjemme fra Sorø! Jeg vinker lige – eller hun bare var på sjove piller.

Henne ved Højbro Plads kunne jeg se de havde pyntet med ENORME græskar foran Christiansborg Slotskirke – nice!

Totalt nice græskar, dér. Større end derhjemme, ikk’?

Efter at være fulgt i slipstrømmen på en højhælsdame i jakkesæt stod jeg sammen med en af foredragsholderene og sludrede, mens vi tog bælter på efter turen gennem Secret Service. Han kunne endda godt huske mig fra sidste foredrag! Sammen stod vi og knugede hver vores taske og talte om at det vist var mange år siden vi sidst havde været på Borgen ( som i – jeg har aldrig været der før 😳), og kiggede på billeder af de pt. siddende politikere.

Det var enormt svært at holde på ‘jeg er for cool til denher storby’-facade, så jeg faldt i med et brag, og stillede mig hen i kødranden af de andre bønder, der lyttede til betjentens røverhistorier om hemmelige skakter mellem murene. Og jeg tog billeder af Jacob Haugaards portræt. Og en selfie.

Tag jer ikke af de forvaskede, snart-tisgule totter. Det er højeste mode i provinsen. Ægte!

Jeg kommer simpelthen for lidt til storbyen. Er der nogen, der vil mødes derinde med mig? Til en latte to go? Så lover jeg at levere underholdningen i stykket “En bondekone oplever storbyen”. Og jeg lover at tage 4-toget hjem igen 😁

4 thoughts on “Hjem med 4-toget

  1. Det lyder ellers som en skøn tur! Jeg synes nu også, at der går lang tid imellem mine ture til staden, og det til trods for at jeg jo egentlig bor på Frederiksberg 😂… Men! På lørdag skal jeg mødes med nogle gamle kolleger til en årlig hyggedag vi har, og det glæææææder jeg mig til! ✨

    1. Hahaha, altså for mig ER Frederiksberg (en del af) staden 😂 – jeg nåede endda at besøge F og spise sushi med min ærke-frederiksbergske kammerat 😉

      Men ja, det er for fedt med sådan en tur i ny og næ, hvor man kan nyde oplevelsen, i stedet for at være i transitgalop mellem metro og kontor.

      God tur, når du når så langt 😄👍🏻

  2. Ja Line – jeg er frisk på en latté 😉 jeg er en del i Kbh. pga. og arbejde. Så skriv bare til mig og så ser vi om det kan lykkes at finde en dag. Kh. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *