Linedanser

En svær balancegang

Egentlig er jeg allerede træt af den lockout. Træt at af høre om den, træt af at snakke om den, træt af at det er “dem og os”, og ikke mindst træt af at jeg selv er omfattet af det lockout-varsel, KL udsendte i denne uge. Som lærer kan jeg nemlig se frem til at min arbejdsgiver – kommunen – nægter mig at møde ind på en arbejdsplads, hvor skolereform, arbejdstidslov 409 og adskillige besparelser lægger et stort pres på mig og mine kollegaer om at trylle endnu bedre samfundsborgere ud i den anden ende, samtidig med at de nægter at forhandle om anstændige arbejdstidsregler og rimelig løn.

Samtidig spørger jeg mig selv om hvorfor det lige var jeg opgav mit tidligere liv som velbetalt akademiker, både privat og i stat, for at blive lærer og gå 1/3 ned i løn.

Jo, det skal jeg fortælle jer: I den forgange uge er en af mine 15-årige 9. klasseselever kommet drønende over til mig med en stor krammer, og sagt at hun savner mig som lærer. Og om jeg ikke kan bytte med den anden 9. klasse, så hun kan få mig igen <3 Det har hun sagt mange gange, og jeg smelter lidt indeni hver eneste gang.

En anden YES-oplevelse var, da mine 5. klasseselever pludselig fattede sammenhængen mellem hundrededele, procent og decimaltal – de fleste af dem, i hvert fald. Når de sidder og er ivrige efter at sige svaret på den næste brøk, jeg slynger ud 🙂

Så ved jeg, at jeg har gjort noget rigtigt. At jeg har ramt nogle elever, for hvem jeg – jeg – har gjort en forskel <3

Og derfor er jeg lærer. Derfor er jeg gået ned i løn mod langt hårdere arbejdsvilkår, derfor står jeg op hver morgen og glæder mig til at møde på arbejde.

2 thoughts on “Mind mig lige om igen hvorfor jeg blev lærer?

  1. Et stort skulder klap til dig og alle i det offentlige, I fortjener langt mere respekt end politikerne giver jer.
    Jeg håber at der kommer et forlig med respekt for jeres store arbejde, der afspejles både i arbejdsvilkår og løn.

    1. Tak <3
      Det håber jeg også. Mere end noget andet, så ønsker jeg mig en arbejdstidsaftale, der sikrer rimelige arbejdsvilkår til alle landets lærere - og til pædagogerne, sygeplejerskerne, sosuerne, lægerne, jordemødrene, og alle de andre, der knokler måsen ud af bukserne for dig og mig og alle andre ,HVER dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *